Tegen het einde van het decennium zal Mercedes-Benz klaar zijn om een volledig elektrisch modellengamma aan te bieden – daar waar de omstandigheden dat toelaten. Via partnerships met toonaangevende bedrijven stimuleert Mercedes-Benz actief zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het snel evoluerende gebied van solid-state technologie, om snelle vooruitgang te boeken in accutechnologie en om toegang tot de nieuwste technologieën te garanderen. Met de expertise van de nieuwe partner ProLogium op het gebied van ontwikkeling en productie van solid-state accu’s, versterkt Mercedes-Benz zijn ambitie om leidinggevend te zijn in accutechnologie.

“Efficiëntie en actieradius zijn de nieuwe maatstaven voor elektrische voertuigen. Solid-state technologie heeft het potentieel om de accu’s kleiner en lichter te maken. Door samen te werken met partners als ProLogium versnelt Mercedes-Benz de ontwikkeling van innovatieve accutechnologieën voor voertuigen – in het voordeel van onze klanten”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, Chief Technology Officer verantwoordelijk voor Ontwikkeling en Inkoop:

“We werken al sinds 2016 samen met Mercedes-Benz aan het testen van onze accucellen voor elektrische voertuigen en zijn verheugd om het partnership te versterken en uit te breiden”, aldus Vincent Yang, CEO en oprichter van ProLogium Technology. "Samen met Mercedes-Benz ontwikkelen we de effectieve toepassing van onze veilige en hoogwaardige solid-state accucellen die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz. Bij ProLogium zijn we van mening dat innovatieve technologie moet worden ondersteund door de schaalbaarheid van de productie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe fabriek tegen het einde van 2022 op te starten en samen met onze klanten toe te werken naar succesvolle massaproductie.”

Als onderdeel van het ontwikkelingspartnership zal Mercedes-Benz zitting nemen in de raad van bestuur van ProLogium. Met de kapitaalinvestering versterkt Mercedes-Benz de verdere ontwikkeling van de accutechnologie en de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit van de partner naar Europa.

Solid-state technologie

Met de solid-state technologie kunnen de kosten, schaalbaarheid en energiedichtheid van accu’s voor elektrische voertuigen opnieuw worden gedefinieerd. De solid-state elektrolyt maakt het mogelijk om materialen te gebruiken met een hoge opslagcapaciteit, een hoge ionische geleidbaarheid en een betere chemische stabiliteit. Solid-state accucellen hebben, vanwege de innovatieve materialen en het ontwerp, een actieradius die bijna twee keer zo hoog is als die van conventionele lithium-ion-accucellen.