De Mercedes-AMG S-Klasse is voortaan ook leverbaar in de unilakken MANUFAKTUR vintageblauw uni en MANUFAKTUR siliciumgrijs uni. Nieuw zijn ook de metallic-lakken MANUFAKTUR grafiet metallic, MANUFAKTUR mysticblauw metallic, MANUFAKTUR olijf metallic en MANUFAKTUR rubellietrood metallic. Het aanbod van matte lakken omvat MANUFAKTUR nachtzwart magno en MANUFAKTUR kalaharigoud magno.

Het MANUFAKTUR interieurpakket omvat onder meer de in MANUFAKTUR nappaleder Exclusief uitgevoerde voor- en achterstoelen met ruitpatroon. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn voorzien van AMG-emblemen. Nappaleder in MANUFAKTUR kleur wordt ook gebruikt voor de armsteunen en het middendeel van de portieren, de middenconsole inclusief middenarmsteun en de onderkant van het dashboard. Een andere highlight van het interieurpakket is het met de hand beklede AMG Performance MANUFAKTUR stuurwiel in nappaleder, qua kleur afgestemd op de gekozen interieurkleur. De hoogpolige zwarte vloermatten zijn voorzien van een gestikt AMG-logo en een rand van nappaleder in de gekozen MANUFAKTUR interieurkleur. De verlichte instaplijsten zijn voorzien van het opschrift ‘AMG’ en een exclusief MANUFAKTUR patroon.

Het interieurpakket is leverbaar in vijf unieke kleurencombinaties: MANUFAKTUR yachtblauw/zwart, MANUFAKTUR notenbruin/zwart, MANUFAKTUR diepwit/zwart, MANUFAKTUR truffelbruin/zwart en MANUFAKTUR pastelgeel/zwart.



De middenconsole is verfraaid met het opschrift ‘MANUFAKTUR’ in glanzende chroomlook. Het cursief uitgevoerde opschrift benadrukt de claim van het label op hoogwaardig vakmanschap. Dat geldt ook voor het met de hand gestikte opschrift ‘MANUFAKTUR’ in de hoedenplank.

Daarnaast is er een embleempakket in platina of goud: de vloermatten zijn voorzien van een gestikt AMG-logo in de betreffende kleur. Het pakket omvat ook omgevingsverlichting in alle vier portieren met een animated projectie van het AMG-logo.

MANUFAKTUR is het individualiseringsaanbod van exclusieve lakken en hoogwaardige interieuruitrustingen. De speciaal geselecteerde materialen en het vakmanschap perfectioneren het design en zorgen voor bijzondere zintuiglijke ervaringen. Klanten krijgen een voertuig van bijzondere waarde - vervaardigd volgens hun persoonlijke ideeën en wensen.