1.Het luxueuze en ruime interieur.

In het hoogwaardig afgewerkte interieur van de EQS laat niets aan de verwachtingen over. Het voelt alsof u in een vliegtuigcabine rijdt, en dat met een massagestoel!

2.Het Hyperscreen.

Dat de EQS innovatie en technologie ademt, is wel duidelijk wanneer je het 56-inch MBUX Hyperscreen ziet.

3.Geen gebrek aan innovatie.

Achter het hyperscreen zit het MBUX-systeem (Mercedes-Benz User Experience) dat bediend kan worden via aanraking, gebaren of door spraakcommando’s. Hierdoor is het een handige hulp tijdens het rijden. Bovendien onthoudt het uw gewoonten en zorgt het dat die functies steeds zichtbaar zijn voor u.

4.Superieure prestaties.

De EQS is in verschillende motorisaties beschikbaar. De krachtigste motorisatie stuurt wel 523 paarden naar de wielen. Hoewel de EQS snel is, is het geen performance voertuig, maar is hij gebouwd rond luxe en comfort. De luchtvering doet elke hobbel in de weg verdwijnen en zorgt voor een boterzachte rit. Ook de achterasbesturing helpt bij hogere snelheden om makkelijker te kunnen draaien en meer grip te bieden op de weg. Bij het parkeren zorgt die er dan weer voor dat u uw enorme EQS kan parkeren alsof het niets is.

5.Prachtig design.

De EQS is een prachtige wagen, maar het design is veel meer dan schoonheid. De wagen is gebouwd voor efficiëntie. Zo is de luchtweerstandscoëfficiënt slechts 0,2, de laagste van alle auto’s ter wereld. Aerodynamica is dus een understatement voor de EQS. De cabine neemt royale proporties aan doordat de voorkant verkort is omdat er geen motor zit. De doorlopende achterlichtbalk maakt de futuristische look compleet. Ook de deurgrepen die uitklappen om u te begroeten bij het benaderen van de wagen, staan in het teken van aerodynamische prestaties en een echt Mercedes-EQ-design.

6.Vooruitstrevende veiligheidssystemen.

Denk maar aan automatische noodremmen, actieve rijstrookassistentie, adaptieve cruisecontrol, stuurhulp, tot 350 sensoren en in totaal negen airbags. Mercedes-Benz heeft zichzelf overtroffen met een auto die de beste veiligheid biedt voor bestuurder en passagiers.

7.Slim laden en indrukwekkende actieradius.

Alle motorisaties zijn standaard uitgerust met een 108,8 kWh batterij die een actieradius heeft van ongeveer 560 kilometer, genoeg om u van uw range anxiety af te helpen. Het MBUX-systeem is ook uitgerust met Mercedes me Charge, dat u helpt om efficiënte routes in te plannen op basis van de batterijcapaciteit. De wagen plant dus relevante laadstops in om ervoor te zorgen dat u op uw bestemming aankomt met de gewenste hoeveelheid batterij over. Ook snelladen is mogelijk.

8.De weg naar duurzaamheid.

Uiteraard is de EQS een emissievrije auto. Mercedes ging echter nog een stapje verder. Zo is 80 kilogram aan grondstoffen gebruikt voor de EQS gerecycleerd. Daarbovenop werkt de fabriek waar de EQS wordt geassembleerd voor 30% op zonne-energie. De vloerbedekking bestaat uit geregenereerd nylon en zorgt voor minder uitstoot dan klassieke materiaal. Ten slotte is het accupakket van de EQS CO2-neutraal. De EQS is dus veel meer dan een elektrische berline.

9.1 jaar gratis snelladen!

Wist u dat u uw nieuwe EQS 1 jaar lang gratis kan opladen aan de snellaadpalen van Ionity via Mercedes me Charge? Meer informatie over Mercedes me Charge vindt u via Mercedes me Charge website.