1. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Om de batterij van uw Mercedes-EQ in een mum van tijd op te laden aan een snellaadpunt, moet die de juiste temperatuur hebben. Batterijen die te koud zijn, vragen namelijk meer tijd om op te laden. Best een uitdaging in de winter! Gelukkig kan u uw Mercedes-EQ voorbereiden voor een snellaadsessie door de batterij voor te verwarmen. Die functie activeert u via de MBUX of infotainment. Dat scheelt u al snel tien minuten aan de laadpaal!

2. Houd uw batterij gezond.

De staat van de batterij gaat achteruit doorheen de tijd. Een batterij die altijd tussen de 20 en de 80 % is opgeladen blijft langer gezond doordat de chemische structuur in de batterij minder snel degenereert dan bij een batterij die vaak langdurig helemaal vol of helemaal leeg is. Daarom is het zeker in de winter verstandig om de batterij binnen het juiste energieniveau op te laden. Zo is uw laadsnelheid optimaal. Het is bovendien ook veiliger. Opgeladen batterijen kunnen pas bevriezen bij -58° C terwijl lege batterijen al bevriezen bij 0° C.

3. Uw Mercedes-EQ slaapt liever binnen.

Als u uw wagen thuis oplaadt, zorgt u best voor een overdekte laadplaats. Dauw, sneeuw of ander vocht kan namelijk rond de laadpoort bevriezen waardoor u de laadkabel niet loskrijgt! Door uw Mercedes-EQ overdekt op te laden kan dit in mindere mate gebeuren. Zit u toch met een vastgevrozen laadkabel, blaas er dan warme lucht op met een haardroger. Overdekt parkeren is sowieso een goed idee. In een warmere omgeving verliest uw wagen minder energie en u verliest dus minder tijd aan de laadpaal!