Met inmiddels vijf Actros-generaties is de premium truck voor het zware distributietransport over lange afstanden over de hele wereld actief. Met voortdurende innovaties zet de Mercedes-Benz Actros al sinds 1996 steeds weer nieuwe maatstaven.

Talrijke technische mijlpalen, zoals het allereerste noodremsysteem dat zelfstandig op obstakels reageert, Sideguard Assist, of het Active Drive Assist (ADA) assistentiesysteem voor halfautomatisch rijden (niveau 2), beleefden hun première in de Actros.

Het paradepaardje van de nieuwste Actros-generatie is de dit jaar geïntroduceerde Actros L, met een verbeterde geluidsisolatie van de cabine, comfortabele ruimte, een nog betere zitpositie en optioneel verkrijgbare, nieuw ontworpen LED-koplampen.

Begin oktober 2021 startte de serieproductie van de nieuwe eActros. De eerste in serie geproduceerde elektrische truck met een driepuntige ster, speciaal ontworpen voor het zware distributietransport. Het hart van de eActros wordt gevormd door de volledig nieuwe aandrijfeenheid met twee geïntegreerde elektromotoren en een transmissie met twee versnellingen. Beide motoren zorgen voor een indrukwekkend rijcomfort en een uitstekende voertuigdynamiek, terwijl de stille en lokaal emissievrije elektrische aandrijving betekent dat de truck ook kan worden ingezet voor nachtleveringen en voor het binnenrijden van binnensteden met rijverboden voor dieselvoertuigen.

De eActros is een duidelijk engagement van Mercedes-Benz Trucks voor een lokaal CO2-neutraal wegtransport.