Speciaal voor u verzamelden onze experts een aantal niet zo voor de hand liggende zaken waar u in de winter op kan letten.

1. Let op voor strooizout.
Strooizout kan erg agressief zijn en op lange termijn corrosie veroorzaken op uw bestelwagen. Probeer daarom regelmatig uw bestelwagen schoon te maken om hem te beschermen.

2. Tank de juiste brandstof.
Diesel kan in de winter 'bevriezen' of stollen. In de meeste landen voegen brandstofleveranciers in de winter daarom automatisch additieven toe aan de brandstof om het stollingspunt van diesel te verlagen, van zo'n -5° Celsius zonder additieven tot wel -20° Celcius met de juiste additieven. Denk er dus vooral in zuiderse landen zeker aan de zogenaamde 'winterdiesel' te tanken.

3. Parkeer uw bestelwagen op een beschutte plaats.
In de winter zijn de weersomstandigheden extra hard voor uw bestelwagen, zeker als hij stil staat. Probeer daarom lange standtijden te vermijden, en parkeer uw bestelwagen op een beschutte plaats om hem te beschermen tegen extreme omstandigheden.

4. Laat regelmatig uw batterij nakijken.
Het is belangrijk dat u de gezondheidstoestand van uw batterij kent. Vooral in de winter is enkel de spanning meten niet voldoende. Het is ook belangrijk om te weten hoe de batterij reageert als ze belast wordt. Uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz beschikt over professionele apparatuur om de volledige werking van uw batterij grondig te testen, zodat u veilig en gerust weer op de weg kan.