De overname van de garage in Aarschot versterkt de geografische spreiding in Antwerpen en Vlaams-Brabant, naast de bestaande locaties in Diest, Herentals en Mol. De holding Willy van Doorne Int. NV is al lang geen onbekende meer in automobielwereld. Met handelsactiviteiten in trucking, nieuwe en tweedehands wagens zijn ze sinds 2001 goed vertegenwoordigd in het Vlaamse concessie landschap.

Algemeen directeur Peter Duyck: “De Vlaming heeft zijn garage graag in de buurt. De aanwezigheid in Aarschot onderstreept het lokale karakter dat onze holding zo typeert. Samen met Diest, Herentals en Mol vormen we nu een strategisch vierkant dat we willen uitspelen. Een one stop shop ook, waar onze klanten makkelijk terechtkunnen voor de dienstverlening die ze van Groep VDH gewoon zijn. “

Voor het personeel verandert er niets: zij worden deel van de VDH familie en opereren straks onder de naam VDH Aarschot. Voor de klanten komt er met Certified - jonge tweedehandswagens - een extra dienstverlening bij.

Digitalisering en elektrificatie

Garage Smedts is voor Groep VDH geen nieuwe naam: al meer dan een decennium werken beide partijen samen. Bovenop die verbondenheid, past het familiale karakter van de zaak perfect in de visie van VDH. Omgekeerd profiteert Smedts van de schaalvoordelen.

Duyck: “De elektrificatie en digitalisering van onze sector is in een stroomversnelling gekomen. Fygital wordt ook voor ons de nieuwe manier van werken. Daarvoor zoeken we extra collega’s in verkoop en techniek, om samen onze nieuwe locatie op de kaart te zetten.”

Vieren in alle vrijheid

De overeenkomst tussen holding Willy van Doorne Int. NV en de familie Moons – Smedts dateert al van 31 januari dit jaar, maar de heropening van de garage staat pas tegen de zomer op de planning. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen vieren: volledige vrijheid.

Duyck: “In 2021 bestond de groep 20 jaar maar dat feest hebben we omwille van corona uitgesteld. Nu ook de overeenkomst een feit is, willen we al die gelegenheden vieren zoals het hoort: in volledige vrijheid.”