In ons gamma vindt u zowel verbrandingsmotoren als een volledig elektrische variant van de gekende Sprinter, namelijk de eSprinter.

Met een verbrandingsmotor bent u vertrouwd en komt u zonder problemen op uw bestemming door enkel te tanken. Met de eSprinter is dit niet anders. Alleen zal u elektriciteit moeten tanken in plaats van benzine of diesel. Afhankelijk van het gebruik dat u van de wagen maakt, is de elektrische motor interessanter dan de verbrandingsmotor.

Met een verbrandingsmotor bent u gewend dat u zo goed als eender waar en wanneer kan tanken. Bij een elektrische motor is het belangrijk dat u de staat van de batterij in het oog houdt en tijdig laadt. Laden gebeurt namelijk niet op 1, 2, 3. Dat is echter geen probleem.

De batterijcapaciteit van de eSprinter is standaard 35 kWh, goed voor een actieradius van 120 kilometer en een laadvermogen van 1045 kilogram. Optioneel kunt u gaan voor een batterijcapaciteit van 47 kWh wat u een actieradius van 170 kilometer oplevert met een laadcapaciteit van 891 kilogram.

Rijdt u dagelijks minder kilometers dan de actieradius van de eSprinter? Dan is het interessant om over te schakelen naar deze veilige en efficiënte, elektrische bedrijfswagen. Zo draagt u bij aan het milieu en aan de mobiliteit van morgen, maar bent u ook verzekerd van gunstige fiscaliteit. Uw dagelijkse kilometers legt u af zoals anders, maar dan met de eSprinter. Op het einde van de werkdag, laadt u de eSprinter eenvoudig op. Zo kunt u de volgende ochtend weer aan uw dagelijkse kilometers beginnen.

Bent u niet helemaal zeker of elektrisch rijden iets voor u is? Test het zelf met de Mercedes-Benz Electric Ready App. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met de buitentemperatuur. Gewoon op basis van de ritten die u dagelijks rijdt in uw huidige wagen. Zo weet u aan het einde van de werkdag of een eSprinter ook bij uw bedrijf past.

Heeft u graag meer informatie over de eSprinter? Maak een afspraak in één van onze vestigingen via onze website. Ook een testrit kan u via onze website aanvragen.