Het modellengamma bestaat in eerste instantie uit de EQB 300 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd:
19,4-18,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 168 kW/228 pk en de EQB 350 4MATIC
(stroomverbruik gecombineerd: 19,2-18,3 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 215 kW/292 pk. De prijs van deze krachtigere versie begint bij € 65.945 BTW incl.. Bij de EQB is één jaar Mercedes me Charge inbegrepen. Mercedes-EQ-klanten hebben via Mercedes me Charge eenvoudig toegang tot een netwerk van ruim 600.000 laadpunten wereldwijd. Tegelijkertijd profiteren ze van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

De EQB is gedurende een beperkte periode na de introductie leverbaar als Edition 1. Het exterieur van deze limited edition combineert elementen uit het nightpakket met AMG-styling. 20 inch lichtmetalen AMG-velgen, matkoper en glansgedraaid, ronden de sportieve uitstraling af. Highlights van het Edition 1 interieur zijn de bekleding in nevagrijs leder met CYBER CUT blauw, het van achteren verlichte sierdeel in spiraallook en luchtuitstroomopeningen met buitenring in zilverchroom en binnenring in energyblauw.

Dit zijn de belangrijkste opties en pakketten:
  • De derde zitrij met twee extra afzonderlijke zitplaatsen biedt comfortabel plaats aan personen met een lengte tot 1,65 meter. Tot de omvangrijke veiligheiduitrusting behoren uittrekbare hoofdsteunen, veiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer op alle buitenste zitplaatsen en een windowbag die ook de passagiers op de derde zitrij beschermt.
  • Het Premium pakket verhoogt het comfort nog eens met het KEYLESS GO-comfortpakket, de THERMOTRONIC 2-zone automatische airconditioning, een klankrijk sound system en een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparatuur.
  • De EQB wordt geleverd met intelligente rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Het rijassistentiepakket bevat nu aanvullende functies. Voorbeelden zijn de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor passerende fietsers of voertuigen, en een waarschuwing wanneer voetgangers in de buurt van een zebrapad worden gedetecteerd.

1 Elektrisch begrensd.

2 Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het stroomverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.