Real-time informatie

Met Mercedes me kunt u real-time informatie over uw wagen ontvangen, zoals de locatie, het brandstofniveau, het batterijniveau, de bandenspanning en meer. Dit stelt u in staat om de status van uw wagen op elk moment te controleren en in te grijpen als er iets mis is.

Gemak

Mercedes me maakt het gemakkelijk om uw wagen te bedienen en te onderhouden. U kunt bijvoorbeeld uw wagen op afstand vergrendelen en ontgrendelen, de klimaatregeling instellen voordat u instapt of een snel en eenvoudig serviceafspraak maken.

Personalisatie

Met Mercedes me kunt u uw Mercedes-Benz volledig personaliseren en afstemmen op uw individuele voorkeuren en behoeften. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete muziek streamen via het infotainmentsysteem van uw auto, uw rijgedrag analyseren en optimaliseren en de instellingen van uw auto aanpassen aan uw rijstijl.

Veiligheid

Mercedes me biedt verschillende veiligheidsfuncties, zoals het ontvangen van waarschuwingen als uw wagen wordt gestolen of als er een noodsituatie is. U kunt ook snel hulp oproepen als dat nodig is.

Kortom, Mercedes me biedt heel wat voordelen en functies die uw Mercedes-Benz nog slimmer, efficiënter en comfortabeler maken. Daarnaast zijn er ook enkele features die uw dagelijks leven makkelijker en innovatiever maken. We lichten ze hieronder voor u toe.

Voorklimatisering van het interieur

U kan vanop afstand met de Mercedes me-app het interieur van uw wagen voorverwarmen en zelfs de zetelverwarming activeren. Zo stapt u steeds in met een aangenaam klimaat. U kan er zelfs voor kiezen om de wagen op vooraf ingestelde tijdstippen te laten voorklimatiseren, bijvoorbeeld elke weekdag om 7 uur. Dit doet u in de wagen zelf.

Voertuigstatus

U kan vanop afstand controleren of u de ramen en portieren en het panoramisch schuifdak wel heeft gesloten. Vergeten? Geen probleem, met de Mercedes me-app sluit u ze vanop afstand. Daarnaast kan u ook zien of de tankklep en de motorruimte gesloten zijn. Zo weet u dat u deze moet gaan sluiten als ze per toeval blijven open staan. Deze delen van de wagen kan u niet vanop afstand bedienen.

Locatie zoeken

Via de Mercedes me-app vindt u uw wagen gemakkelijk terug. Dit is zeker handig in een grote parkeergarage. U kan ook de lichten laten knipperen om uw wagen sneller terug te vinden.

Service

De Mercedes me-app houdt de status van onder andere koelvloeistof, remvloeistof en de batterij bij. Zo ziet u in één oogopslag of alles nog voldoende aangevuld is. Verder laat de app u ook weten wanneer de eerstvolgende onderhoudsbeurt moet plaatsvinden.

Digitale sleuteloverhandiging

Met de digitale sleuteloverhandiging kan u uw wagen aan bijvoorbeeld familie of vrienden doorgeven zonder hen de sleutel te moeten overhandigen. U laat hiervoor de sleutel in de wagen liggen en deactiveert die met de Mercedes me-app. Zodra de persoon aan wie u de wagen wenst door te geven bij de wagen is, kan u de wagen vanop afstand ontgrendelen en de sleutel activeren. Zo laat u uw wagen veilig achter met de sleutel in het interieur.

Met Mercedes me maakt u uw wagen nog persoonlijker en past u hem helemaal aan volgens uw wensen. Gebruikt u Mercedes me al?

Meer informatie over Mercedes me en het connecteren van uw wagen vindt u op www.groepvdh.be/cars/connectivity.