"De eActros is de eerste elektrische vrachtwagen in ons gamma aan Mercedes-Benz Trucks. Een primeur dus!"

Om te beginnen, wat zijn de technische specificaties van de eActros?

"Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk de eActros 300 en de eActros 400. Het verschil tussen de twee zit vooral in het rijbereik en de accucapaciteit. Zo heeft de eActros 300 een rijbereik tot 300 kilometer en een accucapaciteit van 315 kWh terwijl de accucapaciteit van de eActros 400 420 kWh bedraagt wat voor een rijbereik tot 400 kilometer zorgt. Beide varianten hebben een laadcapaciteit van 160 kW. De eActros 300 heeft daarmee ongeveer een uur en een kwartier nodig om op te laden van 20 naar 80 procent. De eActros 400 heeft daar een uur en 40 minuten voor nodig. Het laatste verschil is dat de eActros 300 beschikbaar is in twee uitvoeringen, namelijk: 4x2 (19T) en 6x2 (27T). De eActros 400 is enkel beschikbaar de 6x2 uitvoering (27T)."

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de eActros?

"Het grootste voordeel van de eActros is natuurlijk emissievrij rijden. Zo zijn lage emissiezones nooit nog een probleem! Uiteraard heeft dit ook ene positieve impact op het milieu. Elektrische mobiliteit is in de nabije toekomst de way to go. Een extra voordeel is de onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen."

Voor wie is de eActros de ideale mobiliteitsoplossing?

"De eActros is voor verschillende toepassingen inzetbaar. We bekijken dit graag samen met de klant, case per case. Zo kunnen we samen beslissen of de eActros past bij het bedrijf en de werken van de klant. De eActros is al voor vele bedrijven een goede mobiliteitsoplossing. Vaak weten ze het alleen zelf nog niet. Enkele toepassingen waarvoor een elektrische vrachtwagen makkelijk kan worden ingezet zijn afvalophaling en regionale distributie waarbij we denken aan pakjesdiensten, interieurzaken, schrijnwerkers en nog veel meer."

Past de eActros bij uw bedrijf? Onze Truck Business Advisors Stef Van den Bulck en Geert Van Dyck staan voor u klaar om de gepaste mobiliteitsoplossing voor uw bedrijf te vinden. Maak een afspraak via onze website.

U kan de eActros uitzonderlijk komen ontdekken in onze concessie in Herentals op zaterdag 11 maart 2023 tijdens onze Truck Experience Day. Tot dan!