Dankzij de hoge accucapaciteit van meer dan 600 kWh en een nieuwe, efficiënte elektrische aandrijfas die in eigen huis is ontwikkeld door Mercedes-Benz Trucks, heeft de eActros 600 een actieradius van 500 km. Hij legt echter zonder problemen meer dan 1.000 km per dag af dankzij megawatt opladen tijdens de wettelijk verplichte chauffeurspauzes. In slechts 30 minuten is de batterij opgeladen van 20 tot 80 %. Maar ook zonder megawatt laden, haalt de eTruck makkelijk meer dan 500 km per dag. Zo’n 60 % van de langeafstandsritten in Europa is korter dan 500 km dus de eTruck opladen tijdens het laden en lossen is voldoende. De nieuw ontwikkelde LFP-batterijen hebben bovendien een bijzonder lange levensduur tot 1,2 miljoen km. Daardoor kan u er zeker van zijn dat de batterijen even lang meegaan als de vrachtwagen!

Wist u dat u met een eActros 600 meer dan 80 % CO2 bespaart over de gehele levenscyclus in vergelijking met dieseltrucks? Dankzij de CO2-calculator berekent u eenvoudig hoeveel ton CO2 u kan besparen. Niet alleen het klimaat is daardoor beter af, maar ook u kan heel wat besparen. De energiekosten bepalen het grootste deel van uw totale kosten. Vergelijk dankzij de energiekosten-calculator eenvoudig hoeveel uw potentiële besparingen bedragen (diesel in vergelijking met elektriciteit).


Zoals u gewend bent van een voertuig met de ster, scoort de eActros met de beste veiligheidsassistentiesystemen, maar ook met speciaal voor hem ontworpen features. De Active Drive Assist 3 zorgt voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden. De Active Brake Assist 6 bevat nu 270°-fusietechnologie en een verbeterde noodremfuntie. Voor ondersteuning bij het afslaan en wisselen van rijstrook is er de Active Sideguard Assist 2. Dankzij de Mirrorcam krijgt u een beter zicht rondom de truck.

Innovatie zit niet enkel onder de motorkap, ook het design van de eActros 600 legt nieuwe maatstaven aan. De ProCabin-cabine met verlengd front en strakke motorkap zorgt voor een moderne uitstraling. De aerodynamica is verbeterd door de verbeterde panelen onder de carrosserie en extra afdichtingen. Innovatieve LED‑koplampen en accenten in dark‑chrome ronden het geheel af.


De eActros is meer dan een elektrische vrachtwagen. Hij maakt namelijk deel uit van de geïntegreerde eConsulting-oplossing. Uw instap in eMobility moet namelijk niet alleen lonen voor het klimaat, maar vooral voor uw bedrijf. Daarom ondersteunen onze Truck Business Advisors u bij de belangrijke stappen in de overstap naar emissievrij transport. Samen gaat u op zoek naar de passende oplossingen voor uw bedrijf, zowel voor de keuze van de truck en de kostenberekening en vooral -besparing als de laadoplossingen en opleidingen voor uw chauffeurs. Kortom, wij adviseren en begeleiden u bij elke stap.

Het is nog even wachten tot eind 2024 voor de eActros 600 in serieproductie gaat. U kan echter nu al terecht bij onze Truck Business Advisors voor advies en meer informatie omtrent elektrisch transport. Test zelf of uw bedrijf klaar is voor elektrisch langeafstandverkeer met eTruck Ready of maak een afspraak voor meer informatie.