Nieuws

Nieuwsberichten

Vacatures

Nieuwsbrief

Onderdelen

Originele onderdelen

Accessoires & Collectie

Wielenconfigurator

PARTSpro zakelijk

Diensten

Werkplaatsafspraak

Mobilo Service 24h & Garantie

Tyre Warranty

ServiceCare

Glass Repair

Testrit

Repair & Reconnect

Connectiviteit

Financiering & Verzekering

Contact

Vestigingen

Herentals

Afspraak maken (verkoop)

Team

Jobs

Nieuwsbrief

Mijn gegevens

Proefrit

Stock

MBCC icon Groep VDH - TAC

Modellen

MBCC icon Groep VDH - TAC

Certified

Groep VDH - uptime header

Meer planbaarheid. Meer beschikbaarheid.

Een truck rendeert enkel op de baan. Dankzij de intelligente netwerkverbinding kan Mercedes-Benz Uptime de beschikbaarheid van uw voertuigen verhogen, permanent de status van de voertuigen nagaan, de aangekoppelde trailers diagnosticeren en concrete aanbevelingen doen. Zo worden ongeplande werkplaatsbezoeken planbaar, waardoor de voertuigen sneller weer inzetbaar zijn.

Met de intelligente verbinding van uw voertuig en transportbedrijf met Mercedes-Benz Service voert Mercedes-Benz Uptime nieuwe maatstaven in. Het resultaat: een significant betere planning van de bezoeken aan de werkplaats en een toegenomen beschikbaarheid van het voertuig.

Met Mercedes-Benz Uptime streven we een duidelijk doel na: ongeplande stilstanden beperken en reparaties planbaar maken om zo de voertuigbeschikbaarheid steeds meer te verhogen.

Mercedes-Benz Uptime in de praktijk

  • Door de voortdurende gegevensuitwisseling van alle verbonden systemen aan boord worden elke dag meerdere gigabytes gegevens per truck gegenereerd. Deze gegevens kunnen vervolgens voor diagnosedoeleinden worden gebruikt. Tegenwoordig wordt een groot deel van alle diagnoses volledig automatisch en op afstand uitgevoerd. Dit kan dankzij het systeem Mercedes-Benz Uptime, waarmee de oorzaak van een probleem al bij de werkplaats bekend is voordat de truck de werkplaats heeft bereikt.
  • Nadat Mercedes-Benz Uptime gegevens van de truck heeft ontvangen, worden binnen gemiddeld 240 seconden volledig automatisch aanwijzingen met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden doorgegeven aan de werkplaats.
  • Voor de meer dan 1.500 voor Mercedes-Benz Uptime gecertificeerde Mercedes-Benz servicepunten in Europa betekent dit onder andere een tot 3 keer snellere diagnose dan bij diagnose bij de voertuigontvangst.
  • Bij het merendeel van de voertuigen met Mercedes-Benz Uptime is het aantal ongeplande werkplaatsbezoeken dankzij vroegtijdige vaststelling van storingen al met meer dan de helft verminderd.

Uw voordelen

Uptime Alert image - Groep VDH
Voorspelbare stilstand voorkomen.

Snelle reparaties om uw transportopdrachten tijdig te kunnen uitvoeren

Uptime Settings image - Groep VDH
Optimale planning van werkplaatsbezoeken voor maximale efficiëntie

Minimale kosten voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden

Uptime Truck image - Groep VDH
Maximale transparantie

Duidelijkheid over succesvolle onderhoudsmaatregelen Vermijden van onnodige werkplaatsbezoeken en de bijbehorende kosten